Kamer boeken

HOTEL DUX ROERMOND

Hotel Dux is een vier-sterren-plus hotel op een unieke locatie in het centrum van Roermond. Ons hotel is gevestigd in een pand tussen diverse historische gebouwen aan de oever van rivier de Roer. Aan deze rivier ontleent de charmante stad Roermond ook zijn naam.

Achter een stijlvolle voorgevel wordt u reeds bij het betreden van de entree verrast met een indrukwekkende en betaalbare luxe: 27 zeer comfortabele en ruime kamers en het populaire restaurant "Bistro TWO" maken van uw verblijf een feest.

Ons sympathieke team verstaat de kunst van het verwennen en doet er alles aan om uw verblijf zo gezellig en aangenaam mogelijk te maken.

 

ROERMOND & OMGEVING

In het hart van Limburg ligt de sfeervolle bisschopsstad Roermond, met veel historische bezienswaardigheden. De stad aan Maas, Roer en Swalm ligt centraal in de Euregio Rijn-Maas-Noord. Zowel Duitsland als België liggen beide op nog geen 15 kilometer afstand van Roermond.

SHOPPING

In Roermond zijn de winkels 7 dagen per week geopend. Ondernemers mogen ook op zondag hun winkels openen, en daar maken zij graag gebruik van. Een van de grootste Designer Outlet centra van de regio, bevindt zich vlak bij het centrum van Roermond en op 3 minuten lopen vanaf het hotel. Het Outlet is 363 dagen per jaar geopend en gesloten op eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari).

WATERSPORT & RECREATIE

Watersporters en recreanten komen in de regio Roermond volop aan hun trekken in een van de grootste aaneengesloten watersportgebieden van Nederland. Genieten kan men ook vanaf het water op een rondvaartboot met een opstapplaats aan de Roerkade tegenover Hotel Dux. In het seizoen vaart de rondvaartboot bijna ieder uur.

NATUUR

Naast de Maasplassen, ligt Roermond in het midden van een grenzeloos natuurgebied. Het bekende Pieterpad loopt door deze omgeving. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van het prachtige Midden-Limburgse landschap via de vele fiets- en wandelroutes. Natuurparken, zoals Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en de Beegderheide met hun beschermde fauna en flora zijn gelegen op “fiets afstand” van de stad. Niet voor niets is deze streek aangewezen tot Waardevol Cultuurlandschap.

CULTUUR

Over cultuur gesproken: Op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden en voor elk wat wils. Roermond beschikt naast een rijk verenigingsleven over Theater de Oranjerie, het Centrum voor de Kunsten, Het Historiehuis en het Cuypershuis. Pierre Cuypers (1827-1921), architect van o.a. het Rijksmuseum heeft in zijn geboortestad een gedeelte van zijn erfgoed ontworpen en gebouwd. Onlangs zijn deze gebouwen historisch verantwoord gerestaureerd en is een bezoek aan het Cuypershuis zeker de moeite waard!